Spoiler!!!

Spoiler!!!Bilmek istemiyorsanız okumayın...

29 Nisan 2015 Çarşamba

Bir Kitap, Bir Film...




Şebnem Burcuoğlu' nun Dex Yayınlarından çıkalı Kocan Kadar Konuş kitabını okuyalı bir hayli oldu.Çok beğendiğim ve okurken çok eğlendiğim için yazmak epeydir aklımdaydı zaten üstüne birde filmini izleyince tamam dedim tam sırası...
Kitap hepimizin yani tüm Türk kızlarının kabusu olan bir dönemi içeriyor.Hani bilirsiniz ya potansiyel erkek annnelerinin önünde doğru oturmak, çay servisi yaparken zarif olmak, asla sahip olmadığınız meziyetlerin övülmesi falan filan işte bu kitapta tam bu konudan dertli %100 Türk kızı Efsun'nun hikayesi.
Gelelim konuya...
Efsun çevresi tarafından evde kalmış olarak görülen aslında çok okuyan ve düşünen bir kızdır.Lisedeki büyük aşkı Sinan'dan sonra kimseyle olan ilişkisi -Efsun'un kendine özgü tavırları yüzünden- yürümemiştir.Kalabalık bir kadın grubuna sahip ailesi ise evliliği çok önemsemekte bu konuya kayıtsız kalan Efsun'a sürekli baskı yapmaktadır.Bir akşam Efsun asla unutamadığı büyük aşkı Sinan'la karşılaşır.Ve Efsun şimdiye kadar kendi tavırları yüzünden yakalayamadığı mutluluğu ailesinin evlilik odaklı önerileriyle yakalamaya çalışır.
Kitap bir hayli komik ilerliyor.Efsun hiç tarzı olmayan tavırlarla Sinan'a yaklaşmaya çalışınca onu lisedeki doğal haliyle sevmiş olan Sinan'a şok üstüne şok yaşatıyor ve en nihayetinde onu kaybetme noktasına geliyor.
Kocan Kadar Konuş kesinlikle güldüren hatta kahkahalar attıran bir kitap o yüzden topluluk içinde okurken garip bakışların hedefi olabilirsiniz.Bir çok yerinde gülmekten gözümden yaş geldi.Kitap ortada bir yerde bitiyor ama üzülmeyin.Kitabın devamı yeni çıktı...
Kocan Kadar Konuş Diriliş şu okunmak için sırasını beklemekte.Sinan ve Efsun'un sonunu çokça merak etmekteyim...
Gelelim filme...


Ezgi Mola ve Murat Yıldırım'ın baş rollerinde oynadığı filmde ayrıca Nevra Serezli,Ebru Cündübeyoğlu ve İsmail İncekara gibi isimler var.Yönetmeni ise Kıvanç Baruönü...
Hemen hemen kitapla aynı ilerleyen film çok eğlenceli ve komik öyle ki izlerken vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.
Murat Yıldırım zaten benim favori oyuncularımdandır. Susukunlardan sonra böyle eğlenceli bir karakterde onu görmek hoş olsa da filmin tartışmasız yıldızı Ezgi Mola...Filmi kesinlikle o götürüyor.
Filmde aynı kitap gibi yarım kalıyor...Bu yüzden kitaptan sonra birlikte filmin ikincisini de ekliyoruz efenim...Buradan yetkililere duyrulur.
Kitabında, filminde tek bir kötü yanı var...İlk aşkınızı çok bi hatırlamanıza sebep oluyor...Benden söylemesi...

2 yorum:

  1. Kitabini okumasam da Filmi izlemistim , gercekten cok eglenceli bi Film :))
    Sanirim senin bu yazindan sonra Kitabi da alip bi okum istegi geldi :))

    Bu arada ben buralarda daha yeniyim, benim bloguma da ugrarsan cok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapları çok daha eğlenceli kesinlikle öneririm...Blogun hayırlı, okuyanı bol olsun.

      Sil